Kontakt

Monika Potočki (predsjednica) Udruga za zaštitu životinja "Spirit"
Trg D. Domjanića 2
10360 Sesvete
Tel: +385 1 2002 711 Mob: +385 95 87 17 053 Žiro račun: 2484008-1104087897 (Raiffeisen bank) IBAN: HR87 2484 00811040 87897 SWIFT code: RZBHHR2X

Izgubljeni ljubimci

Dolina duginog mosta

Tražiš vjernost?

Vladimir_tintor

26. rujna 2009. godine u 15:30 sati u skloništu za pse Udruge za zaštitu životinja „Spirit“ okupili su se brojni prijatelji životinja, uključujući poznate estradne osobe.

Pod sloganom "Tražiš vjernost?" održat će se promocija rada Udruge "Spirit", popraćena od strane vodećih dnevnih i tjednih novina u svrhu upoznavanja javnosti s problemom napuštanja i zanemarivanja životinja. Još jedan bitan cilj ovog okupljanja je promoviranje udomljavanja napuštenih životinja.

Promocija rada Udruge "Spirit", održala se Pod sloganom "Tražiš vjernost?" i bila popraćena od strane vodećih dnevnih novina u svrhu upoznavanja javnosti s problemom napuštanja i zanemarivanja životinja. Još jedan bitan cilj ovog okupljanja bilo je promoviranje udomljavanja napuštenih životinja. Sklonište Udruge "Spirit" koje se nalazi u zagrebačkoj četvrti Sesvete posjetili su glumci Jadranka Krajina, Vladimir Tintor i Edvin Liverić. Pridružili su nam se i dizajner Zoran Mrvoš i njegov prijatelj Tomislav, koji su obojica već udomili pse iz Udruge “Spirit”, zajedno sa svojim ljubimcima, našim bivšim štićenicima, springer španijelom Spiritom i Karinom, malenom pekinezericom ozlijeđene kičme.

Glumac Vladimir Tintor bez zadrške odgovorio je na poziv:

"Sa velikom radošću podržavam ovu akciju, jer iz osobnog iskustva znam koliko uživam sa svojim psom, kojeg sam udomio iz azila. Slučajno sam u novinama vidio oglas za njegovo udomljenje i odmah me je „kupio“ njegov pogled, koji kao da je dozivao upomoć. Saznao sam da mu se ukoliko ga netko ne udomi, može desiti ono najgore što se može dogoditi i da su mu dani praktički odbrojani! Bez razmišljanja sam ga udomio i ostavio mu ime koje su mu dali u azilu - Bubi. Nekako mi je odgovaralo njegovom „blentavom“ pogledu. Kako je bio u strahu od toga da bude ponovo ostavljen, trebalo mu je vremena da se opusti i počne ponovo vjerovati ljudima, ali uz veliku pažnju i ljubav koju mu poklanjamo moji prijatelji i ja, postao je moj najbolji prijatelj i za mene nema veće radosti od njegovog sretnog pogleda kad se vratim doma. Udomite i vi psa, nećete požaliti, jer pas je možda upravo ono što vam nedostaje za potpunu sreću."

Pjevačica Maja Vučić također promovira udomljavanje napuštenih životinja, a najbolje vlastitim primjerom jer je i sama udomila takvog. Iako nam se zbog obveza nije mogla pridružiti u ovom okupljanju, poručila je:

„Pozivam sve ljubitelje pasa koji bi željeli da ga udome iz stacionara i pruže mu dom da to i učine. Sigurna sam da će naći barem jednog, koji će im biti najdraži, najljepši, onaj koji će im zarobiti srce. Meni se upravo to dogodilo sa mojom udomljenom kujicom Milicom po koju sam došla u stacionar kad je imala samo tri mjeseca. Ona je zahvalan pas, pruža mi bezgranično puno ljubavi. Udomljeni psi su najzahvalniji psi, kao da znaju da ste im spasili život i sigurna sam da će vam pružiti ogromnu količinu ljubavi, sreću i zadovoljstvo.“

« povratak

Ažurirano: 12.10.2009

© 2007-2016 Udruga za zaštitu životinja 'Spirit'. Sva prava pridržana.

design & development Effectiva Studio d.o.o.